Brussel, 16 februari 2016 – HTC, wereldwijd leider op het gebied van mobiele innovatie en mobiel design, kondigt met trots de nieuwe samenwerking aan met de beloftevolle tienkamper Thomas Van der Plaetsen.

De samenwerking is een mijlpaal in de geschiedenis van de Taiwanese smartphonefabrikant: het is de eerste keer dat HTC een Belg zal sponsoren. En niet zomaar één: Thomas haalde brons op het wereldkampioenschap indoor zevenkamp in 2014 en werd daardoor ook derde in de wereldranglijst indoor. Na een succesvolle kankerbehandeling later dat jaar, pakte Van der Plaetsen bij zijn terugkeer in competitie als titelverdediger meteen goud in de tienkamp tijdens de Universiade in Gwangju in juli vorig jaar. Bovendien maakt hij een grote kans op kwalificatie voor de Olympische spelen van 2016. De Belgische tienkamper heeft een opleiding als informaticus en noemde zichzelf op twitter ‘een echte technologiefanaat’.

De samenwerking is een logisch gevolg voor de nieuwe wegen die HTC op dit moment inslaat, verklaart Ruud Kerstjens, Country Head HTC Benelux: “Naast een blijvende sterke focus op smartphones, zet HTC voorts ook in op andere producten, zoals wearables en virtual reality. Nog tijdens CES 2016 werden onze UA Healthbox en nieuwe HTC Vive Pre voorgesteld. We pikten op dat Thomas veel affiniteit heeft met ons merk, en bovendien een passie heeft voor games en muziek. Hij is bovendien amateurfotograaf, en bezit duidelijk een oog voor detail en kwaliteit. De perfect match voor ons veranderend productgamma dus.”

Thomas Van der Plaetsen reageert enthousiast: “Via de samenwerking met HTC komt mijn passie voor sport en technologie dichter bij elkaar dan ooit. Al jaren ben ik een grote HTC-fan. De waarden die het bedrijf uitstraalt liggen volledig in lijn met de waarden die ik als sporter probeer te belichamen. We delen de constante drang naar Pursuit of Brilliance; we willen op ieder vlak het beste afleveren.“

 

Bekijk hier de persoonlijke videoboodschap van Thomas.